Den Norske Skovkat

Den Norske skovkat

 

En norsk skovkat er en katterace, der blev anerkendt i 1976. Siden den blev hentet til Danmark første gang har det været en populær race, og danskerne er gode til at opdrætte den. Flere gange har det været den norske skovkat, der har været verdensvinder i verdensudstillingen, som afholdes af FIFE.

 

Da skovkatten oprindeligt levede vildt i naturen i Norge, er det en intelligent og initiativrig katterace. Det har simpelthen været nødvendigt for at overleve. Den er også meget modig og frygtløs og har en stærk karakter med stærke nerver.

 

Samtidig er skovkatten en livlig, opvakt og stærk kat. Der er intet der bør afholde folk fra at holde skovkat i lejlighed, men det er nødvendigt at have gode klatre- og/eller kradsefaciliteter. Et højt klatretræ eller en højtsiddende hylde, tilfredsstiller fuldt ud kattens behov for motion. Det er selvfølgelig også muligt for kattene at færdes udendørs. Vælger man denne løsning, vil man utvivlsomt se, at skovkatten sætter pris på at klatre i havens højeste træer. På vej ned af stammerne, ser man at de næsten løber ned og at dette ikke sjældent foregår med hovedet først. Norske skovkatte og specielt hunnerne er fantastiske jægere. De fanger let en fugl i flugten. Hvis de holdes indendørs, vil det foretrukne bytte dog være fluer og lignende.

 

Skovkattens intelligens og dens energiske og livlige opførsel stiller selvfølgelig krav til ejeren, hvis katten skal trives både fysisk og psykisk. Skovkatten elsker at træne gennem leg. Den lærer let at gå i snor, at apportere et "bytte" eller at springe på kommando. Hvis man sikrer sig at skovkatten har noget at lege med, og at den får brugt sine muskler, er belønningen en glad, smuk og interessant kammerat for både børn og voksne.

Copyright © 2014 DK Høgerstedet

Development MKT-Development

optimeret til 960 pixel

Høgerstedets Skovkatte